ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ (μικρών και μεγάλων)

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Παραμένουν ψηλά στη λίστα των επιλογών μας, Με
σχήμα στρογγυλό και πεπλατυσμένο. Γίνονται συνήθως με μοσχαρίσιο
κι­μά, μπορείτε όμως να τα φτιάξετε αναμειγνύοντας ως και 3 είδη
κιμά­δων (μοσχαρίσιο, χοιρινό, πρόβειο), σε διάφορες αναλογίες.
Μαγειρεύονται στη σχάρα, στον φούρνο ή στο τηγάνι. Σχετικά με τα
μυρωδικά ή τα μπαχαρικά με τα οποία μπορείτε να
«αρωματίσετε» το μείγμα για τα μπιφτέκια, χρησιμοποιήστε
μαϊντανό και δυόσμο (φρέσκο ή ξερό) που ταιριάζουν με όλους τους
κιμάδες.

Στα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο
κιμά
μπορείτε να βάλετε ρίγανη ή και θυμάρι, διάφορα
πιπέρια ή κόλιανδρο σε σκόνη, μαντζουράνα, Ιδιαίτερο άρωμα δίνουν
το μοσχοκάρυδο, κάρδαμο (ή κακουλέ), το σουμάκι (ή ρους).

Στα μπιφτέκια από χοιρινό κιμά,
ταιριάζει το θρούμπι (που μπορεί να αντικαταστήσει το θυμάρι και τη
ρίγανη). Επίσης το ξύ­σμα πορτοκαλιού και το φασκόμηλο. Προσοχή
στις ποσότητες γιατί είναι το άρωμά του πολύ δυνατό.

Στα μπιφτέκια από κιμά
κοτόπουλου
, ταιριάζει το μπαχάρι, . Από μυρωδικά
ταιριάζουν η λουΐζα, ο δυόσμος, ή η μέντα ή το μελισσόχορτο. Ακόμα
και άλλα μπαχαρικά που ταιριάζουν στα λευκά κρέατα, όπως ο
βασιλικός, ο γλυκάνισος (κοπανισμένος), το σουμάμι, κ.ά.

Top