ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό γάλα
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά & 4 κρόκοι αυγών
  • ½ φλιτζ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε 3 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι
και τις βανίλιες. Τα βάζετε σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να
ζεσταθούν πολύ καλά. Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τους κρόκους και
το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά
και να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και
ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Όταν το γάλα έχει
ζεσταθεί αρκετά το αποσύρετε από τη φωτιά. Παίρνετε μια κουτάλα από
το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας
συνεχώς. Ρίχνετε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα
ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξαναβάζετε την
κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.
Όταν η κρέμα κοχλάσει είναι έτοιμη. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη
φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και το ανακατεύετε μέχρι να λειώσει.
Σκεπάζετε την κρέμα με μία μεμβράνη να ακουμπά η μεμβράνη στην
επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα. Τη βάζετε στο ψυγείο
να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει η κρέμα απλώνετε στον πάγκο εργασίας
τα δύο φύλλα σφολιάτας και μοιράζετε στο κέντρο του κάθε φύλλου την
κρέμα. Τα διπλώνετε σαν φάκελο, τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, με
το κλείσιμο στην κάτω πλευρά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC για 40΄-45΄ μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Όταν
ψηθούν τα βάζετε σε πιατέλα, τα  πασπαλίζετε με άχνη και
κανέλα, τα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να βουτυρώσετε ένα τετράγωνο
ταψί Νο24, βάζετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας τραβώντας τις
άκρες να καλύψουν τα τοιχώματα του ταψιού. Απλώνετε την κρέμα και
τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζετε προς τα μέσα
τις άκρες από τα τοιχώματα του ταψιού. Βουτυρώνετε την επιφάνεια
της μπουγάτσας. Ψήνετε για 45΄-50΄ μέχρι να πάρει χρυσαφένιο
χρώμα.

Top