ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπριζόλες κόντρα από μοσχάρι, πάχους 1 ½ – 2 εκ.
  • 2-3 πιπεριές  Φλωρίνης
  • 2-3 πιπεριές πράσινες & κίτρινες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γλυκό λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα  ή γλυκό μπούκοβο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες. Σε φαρδιά
και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε 3-4κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα
κρεμμύδια με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε το σκόρδο
και μετά από λίγο ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε το καρότο και
καρυκεύετε με αλατοπίπερο, την πάπρικα και τα ξερά μυρωδικά και
μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά. Μετά
τραβάτε την κατσαρόλα από την φωτιά. παράλληλα, σε ένα
αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σε δυνατή
φωτιά ροδίζετε τις μπριζόλες για 2΄ από κάθε πλευρά. Σβήνετε με το
κρασί και με ένα ξύλινο κουτάλι ξύνετε από το τηγάνι τα καμένα
υπολείμματα από το κρέας, ώστε να αναμειχθούν με τη σάλτσα του
κρασιού. Μαγειρεύετε για 4΄-5΄ μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ και
κατόπιν τις μεταφέρετε με τη σάλτσα τους στην κατσαρόλα με τα
λαχανικά. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε τη μουστάρδα,
αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Αφήνετε  για 5΄ και
αποσύρετε. Σερβίρετε αμέσως.

Top