ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. μύδια
  • 100 γρ. μύδια με όστρακο
  • 300 γρ. ρύζι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομ.
  • ½ ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ντομάτα καρέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζεστό νερό ή χυμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. σαφράν

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τα μύδια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το
ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι για 3΄- 4΄ και ρίχνετε τα μύδια .Τα
σοτάρετε για 2΄- 3΄ και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το χλωρό
κρεμμύδι, άνηθο, ντομάτα, ρύζι, σαφράν, πιπέρι, αλάτι και νερό.
Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι. Σερβίρετε το
μυδοπίλαφο αμέσως ζεστό πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα.

Top