ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ & ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ 

  • 120 γρ. κάππαρη ξαλμυρισμένη στραγγισμένη και ψιλοκομ.
  • 100 γρ. ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • τα φύλλα από 1½  ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 2 κ.σ. άλμη από το βαζάκι της κάππαρης
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από 5 λεμόνια
  • 200-250 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο γουδί τα φιστίκια το σκόρδο και τα φύλλα δυόσμου
μέχρι να πολτοποιηθούν και το μείγμα να γίνει αλοιφώδες μεν αλλά με
κόκκους, όχι λείο. Προσθέτετε την άλμη της κάππαρης το χυμό και το
ξύσμα του λεμονιού, και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Τέλος,
ρίχνετε σταδιακά το ελαιόλαδο, την ψιλοκομμένη κάππαρη και πιπέρι,
και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα
υλικά.

ΣΗΜ.: Το σερβίρετε ως συνοδευτική σάλτσα με
ψάρια και θαλασσινά σχάρας.

Top