ΝΤΙΠ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΑΡΥΔΙΑ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • ½ φλ. γιαούρτι
  • ½ φλ. τριμμένο ανθότυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλ. καρυδόψιχα
  • 1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε στο μπλέντερ το ανθότυρο, το γιαούρτι, τις πιπεριές, το
βασιλικό, το σκόρδο, την καρυδόψιχα, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και
λίγο αλάτι. Πολτοποιήστε το μείγμα και αδειάστε στο μπολ για να το
σερβίρετε. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο και
συνοδέψτε με τις ψημένες αραβικές πίτες.

ΣΗΜ.: Συνοδεύστε με αραβικές πίτες ή
πατατάκια ή λαχανικά.

Top