ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΓΛΥΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 25 ντοματάκια πομαντόρια
  • 850 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζ. μέλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 1 ποτήρι ροδόνερο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τα ντοματάκια. Χαράζετε σε σταυρό το κάτω
μέρος από το κάθε ντοματάκι. Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να
βράσει, ρίχνετε τα ντοματάκια, τα αφήνετε για 1΄-2΄ και τα
αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα. Τα βάζετε σε παγωμένο νερό, τα
ξεφλουδίζετε και τα πιέζετε με τα χέρια σας ελαφρώς για να φύγουν
τα σπόρια. Αφού τα καθαρίσετε, τα βάζετε σε παγωμένο νερό για 3
ώρες τουλάχιστον. Τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε καλά. Βάζετε σε
κάθε ντοματάκι ένα αμύγδαλο από την πλευρά που το έχετε χαρακώσει
σε σταυρό. Βάζετε και από ένα γαρίφαλο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα
τοποθετείτε τα ντοματάκια ένα-ένα κυκλικά, όπως τα ντολμαδάκια.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Τα βράζετε χωρίς καπάκι σε
μέτρια φωτιά για 40΄-50΄ περίπου. Ρίχνετε τις βανίλιες και το μέλι
και το χυμό λεμονιού. Βράζετε για 2΄-3΄ ακόμα και το αποσύρετε από
τη φωτιά. Αφήνετε το ντοματάκι στην κατσαρόλα για 12 ώρες. Το
βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Μέχρι να δέσει το σιρόπι

ΣΗΜ.: Αν το σιρόπι δε έχει δέσει, αφαιρείτε
τα ντοματάκια και βράζετε σε δυνατή φωτιά να πήξει. Αν είναι πολύ
δεμένο, ρίχνετε λίγο ροδόνερο ακόμα, αφήνετε να πάρει μια βράση και
αποσύρετε από τη φωτιά.

Top
hacklink al hack forum crack forum iyi oyun izle narcos izle karlar ülkesi 2 izle php shell indir xhamsterwordpress nulled themes