ΝΤΟΝΑΤΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.γ. μαγιά ξερή
  • ½ φλ. γάλα
  • 1 μικρή πατάτα
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • ½ κ.γ. αλάτι

 

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • μαρμελάδα
  • ζάχαρη άχνη
  • τρούφα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε την πατάτα και την βράζετε για 15΄. Λειώνετε την
πατάτα στο μύλο των λαχανικών. Ανακατεύετε την μαγιά και το βούτυρο
με το χλιαρό γάλα. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη
ζάχαρη, τον πουρέ της πατάτας και το μείγμα γάλακτος. Ζυμώνετε να
γίνει μια μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Συνεχίζετε
το ζύμωμα σε αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 2
χιλιοστών. Κόβετε με κουπατ στρογγυλά ντόνατς. Αφήνετε 20΄ να
σταθούν. Βάζετε το λάδι να κάψει. Τηγανίζετε τα ντόνατς 2΄ – 3΄ από
την κάθε πλευρά. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.

ΣΗΜ.: Τέλος, ρίχνετε επάνω ότι σας αρέσει,
μέλι, σοκολάτα λιωμένη, ζάχαρη, μαρμελάδα.

Top