ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ ΒΡΑΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κουκιά μουλιασμένα για 12 ώρες
  • 1 φλυτζ. χυμό ντομάτας
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σουρώνετε και πλένετε τα κουκιά. Τα βάζετε με αρκετό νερό σε
κατσαρόλα. Βράζετε για 15΄, τα στραγγίζετε. Βάζετε σε μια
κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κουκιά με τα κρεμμύδια και το
σκόρδο και τα σοτάρετε. Ρίχνετε νερό,το χυμό ντομάτας, τον
άνηθο,αλατοπιπερώνετε και βράζετε 50΄. Όταν βράσουν  τα
βάζετε σε μπολ,  πασπαλίζετε με ρίγανη.

Top