ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα και βρασμένα
  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 200 γρ. γραβιέρα ή έμενταλ τριμμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Χτυπάτε τα αυγά και το γάλα με τον αυγοδάρτη έως ότου αφρατέψουν.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κρεμμύδι και το τυρί. Λαδώνετε
ένα μικρό πιρέξ και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Προσθέτετε τα σπαράγγια
και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για
15΄-20΄, ώσπου η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.

Top