ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ  (χωρίς
παγωτομηχανή)

ΥΛΙΚΑ

  • 150 ml μέλι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες, κρύο (από το ψυγείο)
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε στην κατάψυξη ένα μεταλλικό ταψάκι ή άλλο δοχείο για να
παγώσει. Ρίχνετε τα ασπράδια με το μέλι σε ένα ανοξείδωτο μπολ, το
οποίο στηρί­ζετε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει (μπεν
μαρί). Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπάει τον πάτο του μπολ.
Ανακατεύετε με έναν αυγοδάρ­τη τα ασπράδια με το μέλι έως ότου
έ­χετε ένα καυτό μείγμα σαν παχύρρευστο σιρόπι. Αποσύρετε το μπολ
από το μπεν μαρί και αδειάζετε το περιεχόμενό του στον κάδο του
μίξερ. Χτυπάτε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 5΄
ακόμη, μέχρι να φτιάξετε μαρέγκα. Η συγκεκριμένη μαρέγκα γίνεται
πιο απαλή από την κλα­σική με την κρυσταλλική ζάχαρη. Προσθέτετε
στη μαρέγκα, το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα ή
μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικό­νη), προσθέτοντας και το ξύσμα
μαζί με το χυμό του λεμονιού. Αδειάζετε το μείγμα στο παγωμένο
δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη για περίπου 4-8 ώρες, μέχρι να
παγώσει καλά.

Top