ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΚΑΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 ml  γάλα φρέσκο 1,5% λιπαρά
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το κακάο. Ανακατεύετε
σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προτού
πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αδειάζετε μέσα στην
κατσαρόλα το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύετε συνεχώς (να φτάσει η
θερμοκρασία στους 84°-85°C). Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από
το βρασμό. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, προσέχετε πότε το μείγμα
αρχίζει να αχνίζει και να δένει ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά, το
αδειάζετε σε ένα άλλο σκεύος και το αφήνετε να κρυώσει για περίπου
40΄. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε
το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθείτε  τις οδηγίες
χρήσης. Υπολογίζετε ότι θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα να
παγώσει. 

Top