ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • μαρμελάδα (ό,τι γεύση προτιμούν τα παιδιά)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα, το
αυγό και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα τα ζυμώνετε με τα
χέρια. Αφήστε τη ζύμη τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο για 30΄ να
ξεκουραστεί. Πάνω σε λίγο αλεύρι ανοίγετε με το πλάστη φύλλο 2
χιλιοστών. Κόβετε με κουπ-ατ σε διάφορα σχέδια. Τα τοποθετείτε σε
βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στους 200οC  για 15΄,
ενώ το επόμενο ταψί για 10΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Παίρνετε δύο
διαφορετικά μεγέθη μπισκότα, βάζετε στη μέση μία μαρμελάδα και τα
ενώνετε.

Top