ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. χυμό φράουλας
  • 18 γρ. ζελατίνες σε φύλλα

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε ένα σκεύος 1lt νερό όσο πιο κρύο γίνεται, ρίχνετε μέσα
μία-μία τις ζελατίνες για 15΄ το λιγότερο. Έπειτα βάζετε στο
μπλέντερ τις φράουλες και τις κάνετε χυμό. Μετά βάζετε τη ζάχαρη με
την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε μέχρι να
λιώσει η ζάχαρη, όμως χωρίς να βράσει. Στραγγίζετε τις ζελατίνες
από το νερό, τις ρίχνετε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να
λιώσουν. Τέλος, προσθέτετε το χυμό φράουλας και αφού ανακατέψετε
καλά όλα τα υλικά μαζί γεμίζετε τα φορμάκια που έχετε. Αν είναι
ατομικά, τα βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες το λιγότερο. Αν η φόρμα
είναι μεγάλη (για τούρτα), την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ημέρα. Όταν
η πανακότα έχει παγώσει, τη βγάζετε από το σκεύος με τη βοήθεια
ζεστού μπεν μαρί.

Top