ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 8 παντζάρια μέτρια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2-3 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 -3 κ.σ. καρότα τριμμένα
  • 2-3 κ.σ. καρύδια τριμμένα
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2-3 κ.σ. άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκ.
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα
παντζάρια για 20-25΄.
Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο διπλωμένα σε
αλουμινόχαρτο. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα
ξεφλουδίζετε. Κόβετε από την κορυφή ένα καπάκι και αδειάζετε
την σάρκα, ψιλοκόβετε τη σάρκα και τα καπάκια. Τα ρίχνετε σε
ένα μπoλ μαζί με το γιαούρτι, τα καρότα, την καρυδόψυχα, τα
μυρωδικά και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και ρίχνετε αλάτι
και πιπέρι.Γεμίζετε με το μίγμα τα παντζάρια. Βάλτε τα στο ψυγείο
και σερβίρετε κρύα με ούζο ή τσίπουρο.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να αλλάξετε το μείγμα και να
βάλετε οτι σας αρεσεί αλλά και να τα ψήσετε για λίγα λεπτά και να
τα σερβίρετε ζεστά.

Top