ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες κομμένες ψιλό καρέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομ.
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή ½ κ.γ. αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τις γαρίδες  σε τηγάνι και τα περιχύνετε με το
ελαιόλαδο, την ρίγανη, το ξίδι το κρασί και σοτάρετε για 3΄- 4΄.
Αφαιρείτε τις γαρίδες  και προσθέτετε στη τηγάνι την ντομάτα,
τον πελτέ, τις πιπεριές τσίλι και το σκόρδο . Μαγειρεύετε για 10΄.
Ρίχνετε τις γαρίδες  και μαγειρεύετε για άλλα 5΄. Πασπαλίζετε
με το μισό βασιλικό. Ρίχνετε στο τηγάνι τις παπαρδέλες, αφού τις
έχετε βράσει σε 4 λίτρα αλατισμένο νερό και στραγγίσει. Ανακατεύετε
να ενωθούν τα υλικά και περιχύνετε με λεμόνι.  Σερβίρετε
πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο βασιλικό.

ΣΗΜ.: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μαγείρεμα
των γαριδων  να διατηρήσουν το άρωμα και την τερπνότητα
τους.

Top