ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ


Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι γέννημα-θρέμμα Ναξιώτης. Από μικρός
μαγεύτηκε από τα σπιτικά μαγειρέματα της μάνας του και της γιαγιάς
του, που κρατώντας το «μαγικό ραβδί» μετέτρεπαν τις πρώτες ύλες σε
«μοσχμυριστές νοστιμιές».





Αυτό τον έκαν
ε
να αποκτήσει μια ξεχωριστή σχέση με αυτό που ονομάζουμε
«γαστρονομία». Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, αποφασίζει να μοιραστεί
από κοινού με όλους μας, τα μυστικά που κατορθώνουν και
συνταιριάζουν γεύσεις και διατροφικές συνήθειες του νησιού του, της
Νάξου, με τα ήθη και τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων του τόπου
του.

Καμία από τις περίπου 100 συνταγές αυτού του βιβλίου δεν είναι
φτιαγμένη με τον κλασικό τρόπο. Σε όλες κρύβεται μια λεπτομέρεια,
μια πινελιά που τις κάνει μοναδικές, τις βαφτίζει Ναξιώτικες.

Η πλούσια εικονογράφηση του τόμου σού ανοίγει την όρεξη, προτού
καταπιαστείς μ’ αυτές. Σου φανερώνει τη διάθεση ενός ανθρώπου κι
ενός τόπου να ξανοιχτούν μέσα από τις γεύσεις στις αξίες της
φιλοξενίας και της πηγαίας αρχοντιάς.

Top