ΠΑΡΦΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. ώριμα ροδάκινα, πολτοποιημένα (ζυγίζετε τον πολτό)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά- χτυπημένη σε παχύρρευστη
    μορφή (σαν γιαούρτι)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα και βράζετε για 1΄
(από τη στιγμή που αρχίσει ο βρασμός). Βάζετε στον κάδο του μίξερ
τους κρόκους και τους χτυπάτε ελαφρά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το
σιρόπι με αργή ροή και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να
αφρατέψει καλά, να πάρει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και να κρυώσει.
Προσθέτετε σιγά-σιγά τα πολτοποιημένα ροδάκινα, συνεχίζοντας το
χτύπημα. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα
γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζετε το μείγμα
σε μεταλλική φόρμα διαμέτρου 22εκ. και το βάζετε στην κατάψυξη για
περίπου 12 ώρες. Ξεφορμάρετε το παρφέ βάζοντας τη φόρμα σε ζεστό
νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Αναποδογυρίστε τη σε μια πιατέλα.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να σερβίρετε με ψητά ροδάκινα,
που θα φτιάξετε ως εξής: κόβετε 4 ροδάκινα στα δύο, αφαιρείτε το
κουκούτσι, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζετε με ζάχαρη και
τα βάζετε για 10΄-12΄ στο φούρνο στους 200ο
C
έως ότου πάρουν χρώμα.

Top
hacklink al hd film izle hack forum crack forum php shell indir siber güvenlik blog Ankara evden eve nakliyat wordpress nulled themes