ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ.σπασμενη κουβερτούρα 50%-55% κακάο
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό
  • 30 ml μέλι
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 60-80 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή τρουφα).

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ της σος σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε μέτρια προς
δυνατή ταχύτητα. Παράλληλα (ενόσω δηλαδή χτυπάτε τους κρόκους)
ρίχνετε τη ζάχαρη, με το νερό σε μια κατσαρόλα, την οποία βάζετε σε
δυνατή φωτιά. Η αναλογία των υλικών θα σας δώσει ένα παχύ σιρόπι.
Αφήνετε το σιρόπι να κοχλάσει έντονα για 1΄-2΄ και αποσύρετε από τη
φωτιά. Προσθέτετε το μέλι στο σιρόπι. Το μέλι κάνει το παρφέ πιο
μαλακό και ελαστικό και το βοηθά να μη σφίξει πολύ. Ρίχνετε το
σιρόπι στο μίξερ με τους κρόκους, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.
Η ροή πρέπει να είναι αργή και σταθερή. Σταματάτε το χτύπημα των
κρόκων, όταν το μείγμα είναι κρύο, έχει αποκτήσει πολύ παχύρρευστη
υφή, υπόλευκο χρώμα και έχει αφρατέψει πολύ. Θα μοιάζει με
 κολλώδη κρέμα. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Αδειάζετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύετε
πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάτε την κρέμα
γάλακτος στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσει
παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι). Προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα
στο σοκολατένιο μείγμα. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα. με απαλές
κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Για να επιτύχετε
καλύτερη ομογεννοποίηση, είναι προτιμότερο να την προσθέσετε στο
μείγμα σε 2-3 δόσεις. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και
ανακατεύετε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Αδειάζετε το
μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν
του κέικ). Σκεπάζετε με μεμβράνη και το διατηρείτε στην κατάψυξη
για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να παγώσει. Για να ξεφορμάρετε το
παρφέ, βυθίζετε προσεκτικά για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε μια
λεκάνη με ζεστό νερό και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Σερβίρετε
σε κομμάτια με τη σος σοκολάτας.

Top