ΠΑΣΤΕΛΙ

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΥΛΙΚA

  • 1 φλ. σουσάμι αναποφλοίωτο
  • 1 φλ. μέλι

 

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΥΛΙΚA

  • ½ φλ. ψίχα αμυγδάλου ανάλατη και αναποφλοίωτη
  • ½ φλ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνετε το σουσάμι σε ταψί και το βάζετε στο φούρνο σας
180οC μέχρι να καβουρδιστεί. Αφήνετε να κρυώσει.
Μπορείτε να το καβουρδίσετε και σε τηγάνι. Βάζετε μια λαδόκολλα σε
ένα ταψί και την αλείφετε με ελαιόλαδο. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το
μέλι και το βάζετε σε φωτιά για 4΄-5΄. Από τη στιγμή που θα αρχίσει
ο βρασμός ρίχνετε το σουσάμι. Ανακατεύετε για λίγο να ενσωματωθούν
τα υλικά και να ξεκολλάει το μείγμα από τον πάτο της κατσαρόλας.
Ρίχνετε το μείγμα στην λαδωμένη λαδόκολλα. Στρώνετε με μια σπάτουλα
πριν κρυώσει στο πάχος που θέλετε. Όταν αρχίσει να σταθεροποιείτε
και πριν κρυώσει κόβετε σε τετράγωνα ή ρόμβους.

ΣΗΜ. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε
παστέλι με αμύγδαλα. Καβουρδίζετε τα αμύγδαλα και τα τρίβετε στο
μούλτι για λίγο.

Top