ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 αυγά 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά.Προσθέστε τα αυγά
ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζετε το γάλα με το χυμό και το
ξύσμα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά με το μισό
αλεύρι. Το προσθέτετε αυτό το μείγμα στο άλλο και αρχίζετε να
ζυμώνετε συμπληρώνοντας αλεύρι για να γίνει μια ζύμη μαλακή όχι
σκληρή και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνετε να ξεκουραστεί η ζύμη
για 30΄. Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε. Τα
τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα όχι πολύ κοντά μεταξύ τους και
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10΄- 20΄ αναλόγως στους
180οC.

ΣΗΜ.: Αλείφετε τα κουλουράκια με κρόκο
αυγού και πασπαλίζετε με ζάχαρη αν θέλετε.

(1 δόση 20 κουλούρια)

Top