ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ψίχουλα από ψωμί μπαγιάτικο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Περνάτε
ένα μεταλλικό σουβλάκι κατά μήκος της κάθε πατάτας, κοντά στη βάση
τους. Με καλό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες προς τα κάτω σε ροδέλες,
μέχρι η λεπίδα να ακουμπήσει στο σουβλάκι. Προσοχή, να τις κόβετε
σε λεπτές φετούλες. Μόλις τελειώσετε τραβάτε το σουβλάκι και το
περνάτε στην επόμενη πατάτα. Βάζετε τις πατάτες με την κομμένη
πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και
τις τρίβετε προσεκτικά να πάει παντού. Αλατοπιπερώνετε και τις
ψήνετε για 50΄. Στο μεταξύ, ανακατεύετε τη ρίγανη με τα ψίχουλα του
ψωμιού και το ξύσμα λεμονιού και με αυτό το μείγμα πασπαλίζετε τις
πατάτες από πάνω 10΄ πριν το τέλος του ψησίματος, μέχρι να
ροδοψηθούν τα ψίχουλα.

Top