ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μικρές πατατες με τη φλούδα, καλά πλυμένες
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 30 κόκκοι κόλιανδρου, χοντροσπασμένοι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάτε τις πατάτες μία-μία με έναν μπάτη ή ένα βαρύ αντικείμενο,
ώστε να κάνουν μια σχισμή. Τις αλατίζετε καλά. Τις τηγανίζετε σε
μία κα­τσαρόλα, με ελαιόλαδο που μόλις να τις καλύπτει, σε μέτρια
φωτιά. Όταν μαλακώσουν (αυ­τό θα πάρει 10΄-15΄), δυ­ναμώνετε τη
φωτιά και συνε­χίζετε να τηγανίζετε τις πατάτες για περίπου 5΄
μέχρι να γίνουν τραγανές. Βγαζετε τις πατάτες με μια τρυπητή
κουτάλα,(πετάτε το λάδι), βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και
ξαναρίχνετε τις πατάτες. Ρίχνετε τον κόλιανδρο και ψήνετε για
20-30΄ δευτερόλεπτα. Σβήνετε με το κρασί, σκεπά­ζετε την κατσαρόλα
με το κα­πάκι και  κουνάτε έντονα την
κατσαρόλα για να ανακατευτούν για 10 δευτερόλεπτα. Διορθώνετε το
αλάτι, αν χρειάζεται και σερβίρετε.

Top