ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 350 γρ. γραβιέρα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 70 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα για επάλειψη στο ταψί
  • 1 σκελ. σκόρδο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε ένα
πυρίμαχο ταψί. Στρώνετε τις μισές πατάτες στο ταψί και τις
πασπαλίζετε με το πιπέρι και το αλάτι. Ρίχνετε το μισό τυρί.
Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες, αλατοπιπερώνετε. Σε ένα
μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το
πιπέρι και το αλάτι. Απλώνετε το μείγμα στις πατάτες, πασπαλίζετε
με το υπόλοιπο τυρί. Μοιράζετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα και 10΄
πριν το τέλος ξεσκεπάζετε ώστε να ροδίσει η κρέμα.

Top