ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ & ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ   ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ 

Οι πατάτες στην κατσαρόλα είναι ένα νοστιμότατο φαγητό αν
μαγειρευτεί σωστά.

 

  • Με βάση τα κρεμμύδια που σοτάρονται με ελαιόλαδο, προστίθενται
    οι πατάτες (κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια), με υγρά και μυρωδικά
    της αρεσκείας σας.
  • Ανάλογα με τα μυρωδικά και μπαχαρικά που θα βάλετε στη βασική
    συνταγή, μπορείτε να έχετε διαφορετικά φαγητά. Όπως για παράδειγμα:
    λευκό κρασί, ζαφορά και μαϊντανό, κόκκινο κρασί και κόλιανδρο,
    ντομάτα με βασιλικό ή ρίγανη, με ντομάτα, κανέλα και μπαχάρι, με
    μείγμα κάρι κ.ά.
  • Αν αντί για νερό χρησιμοποιήσετε κρασί, ζωμό, πολτό ντομάτας ή
    μείγμα αυτών, το φαγητό θα γίνει πιο νόστιμο.
  • Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην ποσότητα των υγρών. Το
    ιδανικό είναι το φαγητό στο τέλος του μαγειρέματος να έχει μείνει
    με τη σάλτσα του. Ένας εμπειρικός κανόνας είναι να βάζετε στην αρχή
    του μαγειρέματος τόσα υγρά που σχεδόν να καλύπτουν τα υλικά και αν,
    πριν μαγειρευτεί το φαγητό, σωθούν τα υγρά, συμπληρώνετε και
    συνεχίζετε το μαγείρεμα.
  • Οι πατάτες μπορούν να μαγειρευτούν: με άλλα λαχανικά, κρέατα
    πουλερικά και ψάρια. Προσέχετε τους διαφορετικούς χρόνους
    μαγειρέματος των υλικών, με ποια σειρά πρέπει να βάζετε στα βάζετε
    στην κατσαρόλα ή να τα βγάλετε, για να μην παραμαγειρευτούν.

ΣΗΜ.: Η μουστάρδα
διαλυμένη στο ελαιόλαδο με χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού δίνει άρωμα
στο φαγητό και πικάντικη γεύση.

 


ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΕΣ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ

Top