ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 3 αυγά και 3 ασπράδια για το πανάρισμα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 6-7 φέτες ζαμπόν κομμένο καρέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 250 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκ.
  • 1 κ.γ. μασχοκάρυδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λειώνετε τις βρασμένες πατάτες σε πουρέ. Σε ένα
μπολ ρίχνετε το πουρέ, το αλεύρι, το κεφαλοτύρι, το ζαμπόν, τον
μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε
να ενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε για 1 ώρα να ξεκουραστεί το
μείγμα. βάζετε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σας και πλάθετε το μείγμα
σε κεφτέδες. Περνάτε από το ασπράδι αυγού και την φρυγανιά.
Τηγανίζεται σε μέτριο λάδι μέχρι να χρυσίσουν, βάζετε σε
απορροφητικό χαρτί.

Top