ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό παϊδάκια
  • ½ φλιτζ. μαυροδάφνη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 2 κ.σ. μέλι ζεστό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου σπασμένες
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνετε τα παϊδάκια.
Αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αφαιρείτε το κρέας από
τη μαρινάδα, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε μέτρια φωτιά, σε
αντικολλητικό τηγάνι. Πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και αφού πάρουν
χρώμα από όλες τις πλευρές και μαλακώσουν, σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να εξατμισθεί, να μελώσει η σάλτσα και σερβίρετε.

Top