ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πέννες
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλ. γραβιέρα
- 1 φλ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 150 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. αλεύρι
- 1½ lt γάλα ζεστό
- 2 κρόκους αυγών
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι.
Ψήνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1΄-2΄. Αποσύρετε από
την φωτιά, προσθέτετε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος και
ανακατεύετε. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά.
Ανακατεύετε και τρίβετε το μοσχοκάρυδο και αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε τους κρόκους και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις.
Βράζετε τις πένες για 7΄ και σουρώνετε. Σε λαδωμένο βαθύ ταψί
ρίχνετε 2 κ.σ. κρέμα. Αδειάζετε τα ζυμαρικά και προσθέτετε το
ζαμπόν, τα τυριά και ανακατεύετε. Προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα.
πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο
φούρνο στους 200οC για 35΄ να ροδίσει όπως το
παστίτσιο.