ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΑΡΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρνί ψημένο στο φούρνο ή σούβλας κομμένο σε
    κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομ.
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1½ κιλό πατάτες βρασμένες
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • μαργαρίνη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι
και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κρέας
και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί αφήνετε να εξατμιστεί το
αλκοόλ και προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το μπούκοβο.
Ανακατεύετε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας και
κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Κόβετε τις μισές πατάτες σε
ροδέλες. Σε ένα μπολ λιώνετε τις υπόλοιπες πατάτες, προσθέτετε
σιγά-σιγά το γάλα, τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να
ομογενοποιηθούν. Αλείφετε ένα ταψί με μαργαρίνη, στρώνετε τις
ροδέλες της πατάτες και απλώνετε από πάνω το μείγμα του κρέατος.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα της πατάτας, το στρώνετε ομοιόμορφα
με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζετε με την
υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC για 30΄. Όταν ψηθεί βγάζετε το ταψί από το φούρνο,
αφήνετε για 10΄και κόβετε σε κομμάτια.

ΣΗΜ.: Για πιο ήπια γεύση αφαιρέστε το μπούκοβο
και προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι για άρωμα.

(μία συνταγή για το ψητό αρνάκι που σας
περίσσεψε)

Top