ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ 

  • 8 πιπεριές κέρατο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη & ξεσποριασμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 2 κ.σ. ψιλοκομ. κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γέμιση
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο για το άλειμμα των πιπεριών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο βραστό αλατισμένο νερό
ζεματάτε τις πιπεριές για 5΄, ώστε να μαλακώσουν. Τις ακουμπάτε σε
απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και στη συνέχεια κόβετε στη μέση
και αφαιρείτε τα σπόρια. Ετοιμάζετε το μείγμα της γέμισης. Σε ένα
μπολ ρίχνετε τη φέτα θρυμματισμένη, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό,
τριμμένο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Δουλεύετε το
μείγμα καλά με ένα πιρούνι, ώστε να γίνει απόλυτα ομοιογενές.
Παίρνετε τις πιπεριές και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού του
γλυκού τις γεμίζετε με το μείγμα. Τις απλώνετε σε ένα λαδωμένο
ταψάκι του φούρνου και τις αλείφετε με το ελαιόλαδο με τη βοήθεια
ενός πινέλου. Τις ψήνετε στο φούρνο στους 170οC για ½
ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να αρχίσει να λιώνει το
μείγμα.

ΣΗΜ.: Αν θέλετε, πριν ξεκινήσει το ψήσιμο,
πασπαλίστε τες με λίγη γραβιέρα για να κάνουν μια όμορφη χρυσή
κρούστα. Είναι ιδανικός μεζές για ούζο και τσίπουρο αλλά, γιατί
όχι, και μιας παγωμένης μπίρας.

Top