ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ

Το πιπέρι καγιέν είναι πιπέρι σκόνη από τσίλι πιπεριές.

Καταναλώνεται από τους Ιθαγενείς της Αμερικής ήδη από το 700
π.Χ. Οι πιπεριές τσίλι από τις οποίες προέρχεται το πιπέρι καγιέν
ήταν απαραίτητο συστατικό ενός μείγματος που έφτιαχναν οι Αζτέκοι,
το οποίο εμπεριείχε και σοκολάτα. Την περίοδο των μεγάλων
ανακαλύψεων, το πιπέρι καγιέν εισάγεται στην Ευρώπη από το
Χριστόφορο Κολόμβο με το όνομα «πιπέρι της Γουιάνα», ή
«πιπέρι Καγιέν» από το όνομα ενός λιμανιού στη Νότια
Αμερική και συγκεκριμένα στη Γαλλική Γουιάνα που λέγεται Καγιέν. Το
1943 αναγνωρίζεται επίσημα από Αμερικανούς επιστήμονες ως πανίσχυρο
διεγερτικό που προκαλεί κάψιμο στο στομάχι και σε ολόκληρο το
σώμα.

Προέλευση: Μεξικό, ΗΠΑ, Ασία (Ινδία, Ιαπωνία), Ανατολική
Αφρική.
Καυτή γεύση, φλογερή που ταιριάζει σε θαλασσινά, κρέατα, ζυμαρικά,
όσπρια, σαλάτες και πιάτα με τυρί ή αυγό, ειδικά σε ομελέτες με
τυρί. Ιδανικό για σπιτικά burgers, καυτά dips και Μεξικάνικες σος,
tacos, burritos και fajitas. Παντρεύεται ιδανικά με την σοκολάτα
δίνοντας «καυτά ειδύλλια» σοκολατόπιτες, σοκολατάκια
καγεν.

Για ένα ακόμα πιο καυτό και πικάντικο αποτέλεσμα μπορείτε να το
χρησιμοποιήσετε μαζί με πάπρικα και πιπέρι. Ακόμα, συνδυάζεται
άρτια ε μπαχάρι, κάρδαμο, γαρύφαλλο, κόλιανδρο (φύλλα και σπόρους),
κύμινο, τριγωνέλλα (φύλλα και σπόρους), τζίντζερ, σινάπι,
αστεροειδή γλυκάνισο, κουρκουμά  και δάφνη.

Top