ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ

ΥΛΙΚΑ

  • πράσινη σαλάτα
  • 2 φιλέτα γλώσσας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 καρότα

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. θυμάρι ή μπούκοβο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο
  • αλάτι – πιπέρι

Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι αν πολτοποιηθούν

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζετε τη γλώσσα στην κοιλιά από την ουρά προς το κεφάλι, τη
γεμίζετε με το άλειμμα των μυρωδικών και την τυλίγετε με μεμβράνη
και την βράζετε για 10΄-12΄. Αφήνετε να κρυώσει κάνοντας τρύπες με
το μαχαίρι στην μεμβράνη. Όταν κρυώσει την ξετυλίγετε και την
κόβετε σε φέτες. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε με τα χέρια σας τα
σαλατικά. Τα βάζετε σε ένα μπολ ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά
Φλωρίνης, τα καρότα και 2-3κ.σ. σάλτσα. Ανακατεύετε ελαφρά και
μεταφέρετε τη σαλάτα σε πιατέλα. Απλώνετε ομοιόμορφα τις φέτες του
ψαριού, περιχύνετε με την σάλτσα και πασπαλίζετε με το θυμάρι. τσα
που κρατήσατε. Βάζετε το ψάρι και περιχύνετε με την υπόλοιπη
σάλτσα, πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε.

Top