ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. σικορέ ή άισμπεργκερ
  • 150 γρ. αντίδια  ή  150 γρ. ραντίτσιο
  • 150 γρ. ρόκα ή μαρούλι
  • 10 φράουλες ή αλλο φρούτο εποχής
  • 6-8 λεπτές φέτες προσούτο ή καπνιστή γαλοπούλα
  • φρέσκο βασιλικό

ΣΑΛΤΣΑ

  • 10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τη ρόκα, το άισμπεργκερ, τα σικορέ, με τα χέρια σας σε 2-3 κομμάτια.  Τα βάζετε σε μεγάλο μπολ.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Προσθέστε τις φράουλες και λεπτές φέτες
προσούτο.Χτυπάτε ζωηρά τη βινεγκρέτ και  περιχύνετε τη
σαλάτα.Ανακατεύετε απαλά τη σαλάτα: σηκώνετε ένα μέρος από τα
λαχανικά και τα αφήνετε να πέσουν.Γυρνάτε λίγο το μπολ και
επαναλαμβάνετε ώσπου όλα τα λαχανικά να σκεπαστούν ομοιόμορφα από
τη βινεγκρέτ.

Top