ΠΤΙΦΟΥΡ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

(για 20 πτιφούρ)

  • 1½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. μαρμελάδα (φράουλα ή βερίκοκο) ή ό,τι σας αρέσει

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ για 3΄-4΄ μέχρι να αφρατέψει, ρίξτε
τη ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε, ρίξτε μετά το αυγό και τέλος το αλεύρι
κοσκινισμένο. Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν ψήσετε τα
πτιφούρ. Βάλτε τη ζύμη σε μία σακούλα κορνέ και μοιράστε τη σε ένα
ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σχηματίζοντας 40 μπισκότα. Ψήστε τα σε
προθερμασμένο φούρνο στους 17οC για 13΄-15΄. Αφήστε τα
να κρυώσουν, αλείψτε τα μισά με μαρμελάδα και σκεπάστε τα με τα
υπόλοιπα. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βουτήξτε τα
πτιφούρ από τη μία πλευρά. Αφήστε τα σε μία σχάρα για να στεγνώσει
η σοκολάτα πριν τα σερβίρετε.

Top