ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΤΡΙΝ. ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΥΛΙΚΑ 

  • 500 γρ. ραβιόλια γεμιστά με τυρί
  • 500 γρ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκ.
  • 1 σκόρδο ολόκληρο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
  • ½ κ.σ. μοσχοκάρυδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα ραβιόλια σε μπόλικο νερό, σύμφωνα με
τις οδηγίες τους και τα στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε
ελαιόλαδο την κολοκύθα με το σκόρδο, το δενδρολίβανο και την
πιπερίτσα. Αλατοπιπερώνετε και αν χρειαστεί προσθέστε λίγες
κουταλιές νερό. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και βράζετε για 10΄
περίπου. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα αφαιρέστε το σκόρδο και το
δενδρολίβανο. Περνάτε τα υλικά του τηγανιού από το multi και
τα κάνετε πολτό. Ξαναβάζετε στη φωτιά αφήνοντας για
1΄-2΄. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, τα ραβιόλια και ανακατεύετε
προσεκτικά για 1΄-2΄. Σερβίρετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
και τριμμένο πεκορίνο.

Top