ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ 

  • 400 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα 12 ώρες)
  • 2 λουκάνικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκ.
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κρόκο  κοζανης
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα περνάτε από το
multi. Καθαρίζετε τα λουκάνικα από την πέτσα και τα σπάτε με ένα
πιρούνι. Σοτάρετε το σκόρδο με λίγο λάδι και προσθέτετε το
λουκάνικο. Βάζετε τον πουρέ ρεβιθιών στο τηγάνι και ανακατεύετε να
βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Αλατοπιπερώνετε.
Αρωματίζετε με το κρόκο.και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σβήνετε.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και πλάθετε κεφτέδες. Περνάτε από
χτυπημένο αυγό και τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.
Βγάζετε και στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Top