ΡΟΞΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι (ή οσο πάρει)
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 βανίλιες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι

 

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε ένα μπολ το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί το γάλα
στο οποίο έχετε διαλύσει τη μαγιά. Μετά ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα
και το κονιάκ. Στο τέλος ρίχνετε το αλεύρι που έχετε κοσκινίσει
μαζί με το μπέικιν πάουντερ  και το αλάτι. Ανακατεύετε με το
χέρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλά σας. Χωρίζετε τη ζύμη
σε δύο ίσα μέρη. Το ένα μέρος το αφήνετε κίτρινο. Το άλλο μέρος το
ανακατεύετε με 2 κουταλιές κακάο το οποίο έχετε διαλύσει σε γάλα.
Παίρνετε τη ζύμη από το ένα μέρος και φτιάχνετε ένα μακρόστενο
μπαστούνι. Παίρνετε από το άλλο μέρος και φτιάχνετε ένα μπαστούνι
ακόμα. Το κίτρινο μπαστούνι το πατάτε με την παλάμη σας να είναι
ανοιχτό και βάζετε στη μέση το καφέ μπαστούνι και διπλώνετε γύρω
του την κίτρινη ζύμη. Κόβετε τη ζύμη κάθετα σε πάχος 1 δακτύλου. Τα
τοποθετείτε σε ένα ταψί λαδωμένο. Ψήνετε για 30΄ περίπου στους
180ο-200οC.

Top