ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 100-150 γρ. απάκι κομμένο και σωταρισμένο
  • 2-3 μανιτάρια καλά σκουπισμένα με βρεγμένη πετσέτα και
    κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ντοματίνια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 50 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και
σοτάρετε τα κρεμμύδια για περίπου 3΄-4΄, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Προσθέτετε τα μανιτάρια, το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 6΄- 8΄, μέχρι να
μαλακώσουν και να ροδίσουν.Προσθέτετε το απάκι. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το
μαγείρεμα για περίπου άλλα 2΄-3΄, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Αποσύρετε από τη φωτιά. Παράλληλα σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο
αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το
χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, τα στραγγίζετε σε ένα
σουρωτήρι και τα αδειάζετε στο σκεύος με τα μανιτάρια. Ρίχνετε τη
ρίγανη, το μαϊντανό,  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν και σερβίρετε.

Top