ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ζυμαρικό
  • 1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
  • 1 μπολάκι ψιλοκομμένα ντοματίνια
  • 1 μπολ μικρά μοτσαρελάκια ή φέτα κομμένη μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. φιλέτο ελιάς ή κάπαρη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

  • 3 φλ.τσ. φρέσκο βασιλικό
  • 1 φλ.τσ. φρέσκο μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ.τσ. κουκουνάρια ψημένα
  • ½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να
γίνουν αλ’ ντέντε. Στραγγίστε τα και αφήστε τα κάτω από κρύο νερό
για να σταματήσει ο βρασμός. Σε ένα μούλτι ρίξτε το βασιλικό, το
μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια, αλάτι και
πιπέρι. Χτυπήστε με το μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε
ελαιόλαδο σταδιακά, χτυπώντας μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη σάλτσα
πέστο. Στο τέλος ρίχνετε την παρμεζάνα και χτυπάτε 1΄ ακόμη.
Ρίχνετε την πέστο στα ζυμαρικά μαζί με όλα τα άλλα ψιλοκομμένα
υλικά και ανακατεύετε καλά, ώστε να μαριναριστούν καλά όλα τα υλικά
με την πέστο. Ελέγχετε την τελική γεύση, προσθέτετε αλάτι αν
χρειάζεται και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Διατηρείτε την σαλάτα
στο ψυγείο.

ΣΗΜ.: Εάν δεν έχετε φρέσκο βασιλικό
μπορείτε να φτιάξετε μια πέστο με ρόκα ή ακόμη και με σπανάκι. Έτσι
θα έχετε μια εξίσου όμορφη σαλάτα με λίγο διαφορετική
γεύση.

Top