ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. καπνιστό σολομό
  • 250 γρ. φαρφάλες
  • 200 γρ. σπανάκι ή ρόκα
  • 5 ραπανάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
  • 2 φλ. μαγιονέζα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα
στραγγίζετε, τα κρυώνετε και τα βάζετε σε ένα μπολ. Κόβετε το
σπανάκι σε μέτρια κομμάτια και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα ρίχνετε όλα στα
ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη μαγιονέζα και τον σολομό
κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε και ελέγχετε τη γεύση
δοκιμάζοντας. Ίσως να χρειάζεται λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο
πιπέρι. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και τη  σερβίρεται
δροσερή.

Top