ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ζυμαρικό
  • 100-150 γρ. φιλέτο σολομού ψημένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι ρόκα ή άλλη πράσινη σαλάτα
  • 1-2 πιπεριές χρωματιστές ή καρότο ζουλιέν
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 αγγούρι  ψιλοκομμένο ή ζουλιέν
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το ζυμαρικό  σε αλατισμένο νερό αλ’ντέντε. Κρυώνετε το
ζυμαρικό, στραγγίζετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Αφαιρείτε τα
κόκαλα από το σολομό και τον πλένετε καλά. Ρίχνετε σε ένα μικρό
ταψί λίγο ελαιόλαδο, βάζετε σολομό, λίγο ακόμη ελαιόλαδο, χοντρό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο για 45΄ στους
180οC. Αφήνετε το σολομό να κρυώσει, τον θρυμματίζετε με
τα δάχτυλά σας και τον ρίχνετε στο μπολ με τα ζυμαρικά, όπως και
όλα τα υλικά. Ετοιμάζετε μια παχύρρευστη σάλτσα και την προσθέτετε
στη σαλάτα. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά ελαφρά και δοκιμάζετε.
Διαφορετικά προσθέστε τα κομμάτια του ψαριού πάνω από σαλάτα.
Σερβίρεται δροσερή από το ψυγείο.

Top