ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αγκινάρες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. κρίταμο τουρσί ή καπαρόφυλλα τουρσί
  • 1-2 πιπεριές πράσινη κομμένη μικρά καρέ
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τις αγκινάρες στη μέση ή εάν είναι μεγάλες σε τέσσερα
κομμάτια. Βάζετε σε ένα μπολ τις αγκινάρες με το σκόρδο και τις
μαρινάρετε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αφήνετε στο ψυγείο
για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια τις στραγγίζετε καλά και με το ίδιο
λαδολέμονο και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας χτυπάτε στο μπλέντερ
μια παχύρρευστη σάλτσα. Ανακατεύετε τις αγκινάρες με όλα τα άλλα
υλικά. Περιχύνετε με τη σάλτσα αναμειγνύετε και τη διατηρείτε στο
ψυγείο.

ΣΗΜ.: Φυσικά τους μήνες που βρίσκετε
φρέσκες αγκινάρες θα χρησιμοποιήσετε φρέσκες. Αφού πρώτα τις
καθαρίσετε, τις κόβετε στη μέση και τις ρίχνετε σε ένα μπολ με νερό
και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Βάζετε σε μία κατσαρόλα
νερό με χυμό 1 λεμονιού και 1κ.γ. αλάτι και όταν πάρει βράση
ρίχνετε τις αγκινάρες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζετε
από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσουν.

Top