ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ & ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
  • 4-5 αυγά βραστά, σφιχτά
  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομ.
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα σπαράγγια από το σκληρό μέρος και τα βάζετε σε μια
κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε να βράσουν τόσο
ώστε να γίνουν al dente, δηλαδή να είναι ακόμη τραγανά. Τα
σουρώνετε και τα μεταφέρετε σε μένα μπολ με νερό και πάγο για να
σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν ζωντανό το χρώμα τους.
Μόλις κρυώσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό
χαρτί. Χτυπάτε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να
ομογενοποιηθούν. Βάζετε τα σπαράγγια σε μια
πιατέλα, γαρνίρετε  με τα τριμμένα αυγά, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ,
πασπαλίζετε με τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και σερβίρετε.

ΣΗΜ.: Την άνοιξη που υπάρχουν άγρια σπαράγγια
προτιμήστε τα είναι πιο λεπτά αλλά πολύ γευστικά. Δεν θέλουν
βράσιμο, μόνο σοτάρισμα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για
λίγο.

Top