ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ζυμαρικά
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζ. ξινομυζήθρα
  • 2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες καρέ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο χρόνο που αναγράφεται
στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, τα κρυώνετε και τα περιχύνετε
με 2κ.σ. ελαιόλαδο και 1κ.σ. λεμόνι και τα αφήνετε στην άκρη. Σε
ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί σε
δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα μανιτάρια με το σκόρδο και σοτάρετε για
3΄-4΄ μέχρι να πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το χυμό
λεμονιού, ανακατεύετε και αφήνετε 1΄-2΄ να δέσουν τα υλικά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Βάζετε στο
μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα
υλικά. Σε μία σαλατιέρα βάζετε τα ζυμαρικά το κρεμμύδι, τις
πιπεριές, τα μανιτάρια, περιχύνετε με τη σάλτσα, ανακατεύετε να
ενωθούν τα υλικά και προσθέτετε τη ξινομυζήθρα. Πασπαλίζετε τη
σαλάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Top