ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά σφιχτά κομμένα στα 4
  • 200 γρ. τόνος
  • 2-3 ντομάτες κομμένες φετάκια
  • 100 γρ. βραστές πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. βραστά φασολάκια
  • 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
  • 6 μικρά ραπανάκια, κομμένα στη μέση
  • 8-12 ελιές
  • 1 κ.σ. μίγμα φρέσκων αρωματικών
  • 50 γρ. αντσούγιες από κονσέρβα
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΣΑΛΤΣΑ

  • βινεγκρέτ (ελαιολοδο με λεμόνι)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ζάχαρη
  • σκόρδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε στρώσεις τα φασολάκια, τις πατάτες,
τις ντομάτες και το αγγούρι.Από πάνω σε στρώσεις τα αυγά, τον
τόνο, και τα πασπαλίζετε με το μίγμα των αρωματικών.Γαρνίρετε
με τα φιλέτα αντσούγιας, τα ραπανάκια, τις ελιές και την
κάπαρη.Λίγο πριν σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα.

ΣΗΜ.: Τις αντσουγιες
μπορείτε να τις προσθέσετε στη σάλτσα κομμένες μικρά καρέ ή και
πολτοποιημένες.

Top