ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ – CAESAR

ΥΛΙΚΑ  

  • 1 μεγάλο μαρούλι ή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
  • 100 γρ.  παρμεζάνα
  • κρουτόν

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ξίδι κόκκινο
  • 4-5 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • κρόκοι από 2 αυγά βρασμένα μελάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το μαρούλι και βάζετε σε μία σαλατιέρα, προσθέτετε την
παρμεζάνα και τα κρουτόν. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να
έχετε μια παχύρρευστη λεία σάλτσα και περιχύνετε καλά την
σαλάτα.

 

ΣΗΜ.: Η σαλάτα του Καίσαρα είναι διαδεδομένη
σε όλο τον κόσμο σε διάφορες παραλλαγές. Σε κάποιες συνταγές
προσθέτουν στήθος κοτόπουλου κομμένα ζουλιέν, ή και ψιλοκομμένο
ψημένο μπέικον.

Top