ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 30-40 σαλιγκάρια
  • 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 φλιτζ. ρύζι νυχάκι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα σαλιγκάρια. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με 3-4κ.σ.
αλεύρι και 2-3 κλωναράκια ρίγανης. Τα σκεπάζετε με μία πετσέτα την
οποία δένετε με σπάγκο γύρω από την κατσαρόλα. Τα αφήνετε τρεις
ημέρες. Συμπληρώνετε κάθε μέρα 2-3κ.σ. αλεύρι. Μετά τις 3 ημέρες
βγάζετε τα σαλιγκάρια. Πλένετε καλά όσα έχουν βγάλει το κεφάλι από
το κέλυφος. Τα υπόλοιπα τα πετάτε. Τα βάζετε σε ένα μπολ, αλατίζετε
με ½ φλιτζάνι αλάτι και τα ραντίζετε με 3-4κ.σ. ξίδι. Τα αφήνετε
για 1 ώρα. Όταν περάσει η ώρα ξεπλένετε καλά τα σαλιγκάρια. Σε μία
κατσαρόλα βράζετε νερό και ζεματάτε τα σαλιγκάρια, τα στραγγίζετε
και τα πλένετε. Επαναλαμβάνετε το ζεμάτισμα 2-3 φορές ακόμα,
αλλάζοντας νερό και πλένοντάς τα κάθε φορά μετά το ζεμάτισμα. Σε
μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρετε τα
κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε τα σαλιγκάρια,
ανακατεύετε 2-3 φορές και ρίχνετε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας,
αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε να
σιγοβράσει για 30΄. Μετά τα 30΄ προσθέτετε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι. Ανακατεύετε 3-4 φορές για να μη
σβολιάσει και βράζετε για 15΄-20΄. Συμπληρώνετε αλατοπίπερο και
αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

Top