ΣΑΜΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κ.γ. Baking Powder
  •  1κ.γ. σόδα
  • 1κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. λικέρ μαστίχας (προαιρετικό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη, την
μαστίχα και το Baking Powder. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι
με τη σόδα και ρίξτε το μέσα στο μείγμα του σιμιγδαλιού.
Ανακατεύετε με ένα κουτάλι ώσπου να υγρανθεί καλά το σιμιγδάλι.
Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί παραλληλόγραμμο μετρίου
μεγέθους και στρώστε την επιφάνεια με υγρή σπάτουλα. Αφήστε να
σταθεί 2-3 ώρες, να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Κόψτε το με μαχαίρι σε
κομμάτια. Ψήστε το γλύκισμα στους 180οC για 35΄- 40΄σε
προθερμασμένο φούρνο να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Στο μεταξύ βάλτε
σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και βράστε για 5΄.
Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αλείψτε με ένα πινέλο την
επιφάνεια με το βούτυρο. Περιχύστε το γλυκό με το σιρόπι, ρίχνοντας
κουταλιά-κουταλιά. Σκεπάστε το σάμαλι με πλαστική μεμβράνη για να
μην στεγνώσει.

Top