ΣΑΜΠΑΓΙΟΝ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 8 κρόκους αυγών
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml σαμπάνια
  • 250 κρέμα γάλακτος
  • 15 ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με την ζάχαρη άχνη μέχρι να
γίνει σαντιγί. Βάζετε τους κρόκους με την ζάχαρη σε ένα μεταλλικό
μπολ, πάνω σε ένα κατσαρόλι που βράζει. Με το σύρμα κτυπάτε το
μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρατέψει 15΄ περίπου. Προσθέστε
την σαμπάνια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η θερμοκρασία του
μείγματος να φθάσει στους 50οC. Ελέγχετε με θερμόμετρο
ζαχαροπλαστικής – αν δεν έχετε ελέγχετε με ένα κουτάλι, αν έχει
γίνει παχύρευστο και κρεμμώδες. Κατεβάζετε από την φωτιά και
συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Προσθέτετε την
σαντιγί ανακατεύοντας απαλά. Η κρέμα αυτή λέγεται σαμπαγιόν.
Μοιράζεται τα φρούτα του δάσους σε πυρίμαχα μπολάκια και τα
περιχύνετε με την σαμπαγιόν Βάζετε τα μπολ στο γκριλ του φούρνου
και ψήνετε 2΄-3΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της κρέμας. Σερβίρετε
αμέσως.

Top