ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 370 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 450 γρ. κάστανο μαρόν γλασσέ ψιλοκομ.
  • 20 ml λικέρ πορτοκαλιού
  • 30 ml κονιάκ
  • 3 αυγά χώρια τον κρόκο από το ασπράδι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι που έχετε βάλει πάνω από μία κατσαρόλα
με νερό που βράζει. Ρίχνετε τους κρόκους με την ζάχαρη και χτυπάτε
με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να έχτε μια ανοιχτόχρωμη
βελούδινη κρέμα. Αποσύρετε, αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το
κονιάκ με το λικέρ πορτοκαλιού και το ξύσμα αυτού. Σε ένα βαθύ μπολ
χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την βάζετε με
απαλές κινήσεις στο μείγμα των κρόκων. Χτυπάτε τα ασπράδια σφιχτή
μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στο μείγμα με απαλές κινήσεις μαζί με
τα κάστανα. Ρίχνετε  την κρέμα σε μία φόρμα του κέικ ή τσέρκι
24 εκ. με  μεμβράνη και Βάζετε το γλυκό για 3-4 ώρες
περίπου στην κατάψυξη.

ΣΗΜ.: Για να αφαιρεθεί εύκολα το τσέρκι το
ζεσταίνετε γύρω-γύρω με ένα σεσουάρ και το τραβάτε δυνατά.

Top